Om Bridle2fit

Bridle2Fit er et Nederlandsk varemerke som er skapt av et team Nederlandske veterinærer og hestetannleger. Ideèn med Bridle2Fit begynte med at teamet fikk treffe ryttere som opplevde munnproblemer hos sine hester. I noen tilfeller var det aktuelle tann/munnproblemer, men i mange andre tilfeller viste det seg at det var andre årsaker til problemene.

Teamet begynte å studere nyslaktede hester for å se de ulike reaksjoner på trykk og hvordan det kan gi hestene problemer, og resultatene av denne forskningen er grunnlaget for utviklingen av Bridle2Fit.

Hester har mange nervebaner på hodet som kan forårsake alt fra ubehag til direkte smerte. Om hesten for eksempel ønsker å klø seg etter ridning kan det skyldes at den har trykk på trigeminusnerven, noe som bla. gjør hesten nummen i mulen.

Et annet problem som kan oppstå om hesten opplever smerte på hodet er at den spenner seg å drar opp tungen. Tungen har via tungebenet en direkte kobling til sternohyoid, en stor muskel som går fra tungebenet og hele veien ned til bogen, og trykk på denne kan skape mindre bogfrihet.

Til og med pannebannet og nakkestykket kan årsake trykksmerte og spenninger. Som er resultat av disse fakta, er alle Bridle2Fit sine produkter anatomisk utformet, dem finnes i mange forskjellige størrelser og kan settes sammen valgfritt for å oppnå maksimal passform og comfort til din hest. Man kan også kjøpe løse deler.